20.10.2014

Pros and cons: Muuttaminen Kuopioon

Nyt tosiaan vähän plussia ja miinuksia siitä, miten olen kokenut kaikilla osa-alueilla muuton tänne Kuopioon.

5

+ Uusi koulu / uudet ihmiset
*Tämä on varmaan ihan itsestäänselvä asia. Uusi koulu on tuonut minulle paljon uutta jo nyt, odotan innolla aina, mitä kaikkea uutta tuleekaan eteen. Puhtaasti myös koulurakennus itsessään on jo plussaa, sillä siellä tapaa niin erilaisia ihmisiä. Vastaan kävelee ihan yritysten työntekijöitä, sillä Technopoliksella kun toimii Savonian lisäksi myös ihan oikeita yrityksiä. Koulun kautta tulevat tietysti nämä uudet ihmiset. On ollut ihana tutustua uusiin ihmisiin, erilaisiin persooniin ja viettää aikaa heidän kanssaan. On ollut yllättävä huomata, miten joidenkin kanssa kemiat kohtaavat samantien !

+ Itsenäisyys
*Saa tehdä asiat siinä järjestyksessä kuin haluaa, saa tehdä mitä ruokaa haluaa eikä kukaan motkota jos imurointi siirtyy päivällä (tai kahdella..) On ollut mahtavaa huomata, että pystyn selviytymään elämisestä yksin. Osaan laittaa ruokaa, osaan pestä pyykit, osaan pitää siisteydestä huolta, osaan ilmata patterit.On paljon asioita, jotka osaan tehdä itse, mutta olen myös hyväksynyt sen, että kaikkea ei tarvitse itse osata. Olen oppinut kysymään apua silloin kun sitä tarvitsen.

+ Ystävyyssuhteet
*Olen pitänyt enemmän yhteyttä Kuopiossa asuvaan kaveriin, aiemmin saattoi mennä paljon aikaa kun viestejä laitettiin. Eli ystävyys taas sai uuden liekin alleen. Myös kesän aikana sössittyjä ystävyyssuhteita olen saanut korjattua täältä käsin. Maisemanvaihdos ja etäisyys asioihin antoi uusia näkökulmia ja näin ollen asiat päättyivät loppujen lopuksi hyvin.

6

+ Lähiliikennebussit
*Maailman paras tunne on nousta bussiin, leimauttaa kortti ja etsiä vapaa paikka itselle. Sen jälkeen saa istua rauhassa bussissa 10-20 minutttia, riippuen minne menossa, ja sitten nousta bussista pois. Suurissa kaupungeissa asuville lähiliikennebussit ovat arkipäivää, ei minulle. Aiemmin ajateltiin, että montako kertaa bussit kulkevat päivässä, nyt voin ajatella, että montako kertaa tunnissa. Bussit ovat olleet tosi käteviä esimerkiksi keskustaan menossa, sekä koulumatkoilla kun on ollut huono sää. 

+ Sisustaminen
*Ikea on tullut tutuksi tässä viikkojen aikana, sillä siellä tulee käytyä 3-4 kertaa kuukaudessa. Vilttejä, pyyhkeitä, astioita, mattoja... Kaikkea pientä on tullut ostettua Ikeasta. On ollut mahtavaa, kun saanut itse päättää, millaiset verhot laitan, sopiiko matto olohuoneen sisustukseen ja onko sohva kissankestävä. Koko ajan jotain pientä sisustusjuttuja lisäilen, sitä mukaa kun mieleen tulee ja on mahdollisuus niitä hankkia. Sisustan oman pään mukaan, hankin tavaroita jotka mielestäni näyttävät hyvälle.  

7

- Yksinäisyys
*Etenkin muuton jälkeen tämä vaivasi todella paljon. Koulun jälkeen oli niin voimaton ja toivoton olo, että teki mieli ajaa äkkiä Kiuruvedelle. En vieläkään koulun jälkeen nää ketään kaveria (johtuu ehkä koulupäivien pituudesta..), mutta enää se ei ahdista. Välillä tulee hetkiä, kun olisi kiva lähteä syömään jonnekin ulos tai tehdä jotain, mutta ehkä senkin aika koittaa vielä. 

- Pimeällä liikkuminen
*Voin olla nössö joidenkin mielestä, mutta pikkukaupungissa asuneena tämä on asia mikä ahdistaa. Pimeällä en tykkää liikkua ollenkaan talosta ulos, en ainakaan yksin. Jos illalla on jotain opiskelubailuja tai KalPan peli, kävelen hyvin nopeasti pysäkiltä kämpälle. Onneksi matkaa ei ole paljon, mutta en siltikään pidä siitä.. 

8

- Poikaystävän näkemisen vähyys
*Okei joo, nähdään joka viikko vähintään viikonloppuisin ja sitten hän on täällä välillä viikon verran. Mutta kesällä tottui siihen, että toisen näkee vaikka joka päivä, tai ainakin silloin kun haluaa. Enää ei auta, nyt ei voi laittaa viestiä että nähdäänkö, kun toinen on 130km päässä. Joka kerta kun lähden Kuopioon takaisin yksin, pillitän kuin pikkuvauva, vaikka olemmekin jo useammin tämän kokeneet. En tiedä mikä siinä on, että reagoin noin vahvasti. Toisaalta, nyt saa omaa aikaa enemmän. Silti, onhan se kiva nukahtaa oman kullan kainaloon.♥

-Kerrostalon muut ihmiset
*Hah kyllä :--D Tämä tosin olisi ollut ajankohtainen silloin heti muuton jälkeen, enää tämä ei ole ongelma, mutta ajattelin pistää sen nyt kuitenkin tähän, jotta tekstistä ei tule liian lyhyt. Eli tosiaan, omakotitalossa oli tottunut siihen tiettyyn hiljaisuuteen, ohiajavia autojakaan kun ei siellä pahemmin ollut. Kerrostalossa asuessa käytävillä liikkuu muitakin, ylä- ja alakerrassa asuu ihmisiä, hui! Alkuun kiinnitti jokaiseen rasahdukseen huomiota, heräsin mm. yläkerran asukkaan herätykseen joka aamu (noin puoli kuuden aikaan). Enää en huomaa ns. normaaleja ääniä pahemmin, tietysti viikonloppuna kymmenen jälkeen saattaa kuulua puhetta jos jollakin on pippalot, mutta muuten olen saanut blokattua kaikki äänet melko hyvin. 

Jos joku jaksoi lukea loppuun, niin tähän vielä kysymys: Eli ajattelin tehdä kuvapostauksen, ideana on että juuri sinä kerrot mitä kuvaan! Ehdotuksia tulemaan, kunhan on tarpeeksi ehdotuksia niin aloitan kuvailemaan :--) 

xoxo, Annu

3 kommenttia:

 1. Tässäpä olisi muutama idea:
  päivä kuvina,
  ruoka ohje kuvina,
  iltarutiinit kuvina,

  VastaaPoista
 2. Just toi päivä kuvina ois kiva ja sit kuvia ihan vaan omasta arjestasi :)

  VastaaPoista
 3. Päivän ruoat kuvina :)

  VastaaPoista

Kirjoitathan palautetta asiallisesti! :----)