15.10.2014

Opiskelua, biletystä ja vielä vähän opiskelua

Aattelin herätellä blogia henkiin ja alottaa tämän herätysprosessin kertomalla vähän mun koulusta ja opiskelusta ja oheistoiminnasta. Eli siis kertauksena: opiskelen Kuopiossa Savonia-ammattikorkeakoulussa restonomin tutkintoa. Tänä vuonna alottaneilla on erilainen opetussuunnitelma, nimittäin ravitsemis- ja matkailualan opiskelijat opiskelevat ensimmäisen vuoden yhteisiä opintoja. Eli saa peruspohjan kummallekin alalle. Samalla myös voikin muuttua oma tulevaisuus, vielä voi valita sen toisen puolen jos se kiinostaa enemmän kuin toinen.

1

Puolitoista kuukautta on nyt koulua käyty, ja tällä hetkellä ainakin olen sitä mieltä että olen valinnut itselleni oikean alan. Tällaiselle ujolle tietysti mahtava keino päästä eroon esiintymisjännityksestä, sillä esiintymistä tulee paljon (ryhmätehtävien esittelyä yms.) Ensimmäisen kuukauden aikana opin paljon enemmän, mitä olisin voinut kuvitellakaan. Paljon on vieraita termejä, mutta paljon on "itsestäänselvää", tai siis sellaista, mitä on tiennyt ennenkin, mutta nyt tavallaan ymmärtää asian hieman eri näkökulmasta. Verrattuna lukioon, amk:ssa on enemmän ryhmätöitä, tällä hetkellä itsellä on menossa neljä ryhmätyötä ja kaksi parityötä. Välillä tuntuu, että pää leviää näiden kanssa, mutta pikkuhiljaa kaiken saa kuitenkin hoitumaan kun jokainen ryhmäläinen tekee oman osuutensa tehtävästä.

2

Vierailijoita käy lähes viikoittain, nyt on käynyt ehkä joka viikko. Yrityksistä tulee ihmisiä kertomaan omasta työurastaan ja opiskelustaan, samalla antaen vinkkejä työnhakuun ja työharjoittelupaikkoihin. Koulutus mahdollistaa vierailun myös alaan liittyviin paikkoihin, esimerkiksi Tahko. Samalla pääsee näkemään potentiaalisia työpaikkoja ja verkostoitumaan, joka on nykyaikana erittäin tärkeää. 

3

Koulupäivät vaihtelevat pituuksiltaan hyvin paljon, voi olla 8:15-14:15 tai sitten voi olla vain parin tunnin päiviä. Toisaalta, koulu voi kestää myös sinne kello 17:00-18:00. Pitkien päivien jälkeen ei sitten oikein enää jaksa tehdä mitään muuta kuin raahautua kämpälle ja syödä ja maata. Rankan opiskelun vastapainoksi meillä on kuitenkin ollut kaikkea pientä kivaa tapahtumaa tässä. Esimerkiksi ensimmisellä viikolla kokoonnuimme Väinölänniemeen ja siellä pelien ja yhdessäolon myötä tutustui ihmisiin. Sitten on ollut grilli-iltaa ja kaupunkisuunnistusta. Kauppakadun Improkin oli jossa minun olisi pitänyt olla töissä, mutta sairastuin päivää ennen yli 38 asteen kuumeeseen, höh. Paljon kaikkea kivaa on vielä tulossa, ja varsinkin oman ryhmän kanssa ollaan suunniteltu esimerkiksi värikuulasotaa yms. kivaa :--) 

4

Tämä oli tällainen vähän lennosta kirjoitettu, en varmastikaan muistanut kertoa kaikkea. Jos siis tulee jotain kysyttävää opiskelustani niin senkun vain kysymyksiä heittämään. Kuopiossa asumisesta on tulossa ihan oma postauksensa, samoin asuntopostaus on tulossa kunhan takaisin Kuopioon loman lopussa menen. 

xoxo, Annu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan palautetta asiallisesti! :----)