31.10.2013

Life is too short to be miserableEn tiedä, olenko missään vaiheessa tämän blogin aikana valittanu polvestani tai tarkemmin siitä puhunut. Kaikki säätäminen alkoi 2009 tammikuussa, kun tyylikkäästi kaaduin portaissa. Kyynärsauvat noin viikon ajaksi ja buranaa ja that's it. Polvi oli ihan ok kunnossa sen jälkeen, välillä vähän vihloi, mutta ei muuta. Lokakuussa 2011 sain taas kepit, vihlonta vain paheni. Nyt tässä parin vuoden aikana vihlonta on tullut pahemmaksi, tulee 1-2 viikon ajanjaksoja, jolloin joka päivä koskee. Juuri nyt olen taas selättänyt yhden tällaisen vaiheen. Tällä kertaa kipua kesti noin 1,5 viikkoa. Kyynärsauvojen kanssa tuli taas viikko käveltyä.

amaisema2011

Turhauttavinta oli se, että lääkärit uskoivat vian olevan luussa, joten minut aina laitettiin röntgenkuvauksiin. Vika ei siellä ollut. Eilen sitten kävin koululääkärillä, joka antoi kerrankin jotain konkreettista, mikä polvessani on. Tähän on "diagnosoitu" aiemmin Osgood-Slatterin tauti ja liian löysät nivelet polvilumpion ympärillä. Mikään ei kuitenkaan ole ollut oikea diagnoosi. Nyt sitten tähän diagnosoitiin kondromalasia ja sain kuntoutusohjeet. Kuntoutus kestää useita kuukausia, mutta pääasia on se, että jääkiekkoa ei tarvitse lopettaa. Lääkäri sanoi, että silloin kun on tämä "kipukausi" menossa, niin silloin pitää ottaa rauhallisemmin. En myöskään saa enää tehdä jalkaprässiä, sillä siinä jalka tekee juuri sitä liikettä joka sattuu. Pitkään istuminenkin on tuskaa, sillä jos jalka on pitkään 90 asteen kulmassa niin kipua alkaa tuntua. Nyt sitten kipulääkkeiden ja kuntoutuksen voimalla eteenpäin. Parasta tietenkin toivotaan ja motivaatio kuntoutukseen on suuri.

annuvanha

Kuvat ei liity aiheeseen, enkä oikein tiedä miksi edes kerroin tästä tänne. Oli vain pakko päästä purkamaan ajatukset jonnekin, kun tämän kanssa on saanut tapella jo useamman vuoden ajan. Harva tietää sitä helpotuksen tunnetta, kun annetaan diagnoosi ja ohjeet miten tulee toimia. Kiitos kaikille korkeimmille voimille ihan oikeesti. Yks asia on taas selvitetty, muutama vielä jäljellä.

xoxo, Annu

4 kommenttia:

 1. Ei oo kyllä kiva jos polvi on noin kovasti kipee:| Toivottavasti paranee:)

  VastaaPoista
 2. Sun blogi on ihana,Toivottavasti polvi paranee :) Voisitko joskus tehdä vaikka my day-postauksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voisin mä joskus tässä koittaa tehä my day-postauksen! luultavasti joudun tekee viikonloppuna jompikumpi päivä kun silloin kameraa kerkeen kulettaa paremmin mukana :) pistetään kuitenki korvan taakse!

   Poista

Kirjoitathan palautetta asiallisesti! :----)