7.8.2013

Toivepostaus: Harrastukset

En oo ikinä ollut niitä lapsia, jotka on pennusta lähtien "pakotettu" tai "ohjattu" johonkin tiettyyn harrastukseen. Aina oon saanut aloittaa ja lopettaa oman mielen mukaan. Ikää on se 17 vuotta tällä hetkellä ja näistä oon harrastuksiin käyttänyt jonkun 6-7 vuotta. Että en oikeastaan ole edes harrastanut paljo mitään. Ensimmäinen harrastus, mitä tein muutaman vuoden ajan, oli näytteleminen. Meidän syrjäkylän koululla kävi näytelmän opettaja, jonka avulla tehtiin aina näytelmiä. En edes muista niitä kaikkia mitä tehtiin, mutta se oli ihan ok harrastus silloin. Enää en varmaan lavalle suostuisi menemään, jännitän niin paljon sitä, kun ihmiset katsovat. Silloin oli ihana tunne, kun muisti vuorosanat ulkoa, mitä tuli sanoa ja milloin tuli sanoa. Jos jotain opin siellä, opin heittäytymään paljon enemmän. Se oli sitä surutonta nuoruusaikaa. Painosanalla surutonta.
kuva täältä

Näyttelemisen ohella, joskus viidennen luokan aikaan, pelasin myös lentopalloa. Kyseessä oli puhtaasti harrastejoukkue, joka kokoontui aina pelailemaan, olemaan yhdessä. Ikähaarukkakin oli melko suuri, oli tyttöjä ja poikia. Mutta ihan hauskaa siellä oli. Tosin, ei enää kyllä uskoisi että olen joskus pelannut, taidot on niin ruosteessa kuin vain voi olla. Lentopallo ei vain ollut sitten minun juttu, olisin sitä kyllä jatkanut jos se olisi tuntunut oikealta. 
lentopallo

Kuudennen luokan alussa aloitin voimistelullisen tanssin. Sitä harrastin yhteensä kaksi vuotta, kuudennen ja kahdeksannen. En siitäkään innostunut niin kovasti kuin olisin toivonut. Olihan se hauskaa olla yhdessä ihmisten kanssa, sekä harjoitella kevät-/jouluesiintymistä varten. En kuitenkaan saanut siitä sellaista tunnetta, mitä halusin. Kerran viikossa harjoittelu oli mielestäni liian vähän, tahdoin vain tanssia. Myös se painoi päälle, kun en vain venynyt tarpeeksi. Vaikka venyttelin ahkerasti, venymiseni oli todella huonoa, joten jo se laski motivaatiota reilusti. En kuitenkaan kadu yhtään näitä vuosia, jotka tanssin parissa kerkesin viettää. Tanssi ei vain ollut minun juttuni. Paras esitys, omasta mielestäni, meillä oli silloin kun olin kahdeksannen luokan kevättä viettämässä. Pink panther musiikin tahtiin siellä sitten lavalla esiinnyttiin. Se oli mielestäni paras esitys meiltä koskaan. 
kuva täältä

Yhdeksännen luokan sekä lukion ensimmäisen pidin kokonaan harrastuksettomana. Halusin keskittyä kouluun. Halusin ysiluokalla saada mahdollisimman hyvän todistuksen, jotta olisi hyvä jatko-opintokelpoisuus. Lukion ekan taas halusin käyttää siihen, että saan lukio-opinnot käyntiin. Lukion ykkösellä, talvella, sain päähäni idean, että olisi siistiä aloittaa jääkiekko. Kun muut kuulivat tästä, alkoi tietenkin se kauhea vittuilu ja naureskelu, etten minä sitä voisi aloittaa. Silloin se tuntui itsestäkin ihan mahdottomalle ajatukselle, sillä ei oikein ollut sellaista joukkuetta johon voisin mennä pelaamaan. Sitten kuulin, että muutkin tytöt haluaisivat aloittaa pelaamisen. Muutama tyttö sitten aloitti keräämään ihmisiä kasaan, hankkimaan valmentajaa ja muutenkin pistämään tämän aluilleen. Syyskuussa 2012 sitten aloitti ihan upouusi tyttöjoukkue. KK-81 Kimulit, täyttä rakkautta alusta loppuun. Tosin, vielä ei oo minun kohdalle loppu tullut, pian päästään jo taas jäille! Meidän joukkuehenki on aivan mahtava, kaikkea kokeillaan yhdessä ja jos joku epäonnistuu, kannustetaan kovemmin. Meidän koutsitkin on aivan huippuja! 

Ensimmäinen vuosi vain periaatteessa vain harjoiteltiin ja opeteltiin perusjuttuja, syöttelyä, jarrutuksia, liikkeellelähtöä, rynnimistä sun muuta. Pelattiin harjotuspelejä e-junioreita vastaan, jotta saataisiin kokemusta, mitä on pelaaminen on. Kolme kertaa pelattiin vastakkain 1:1:1 tuloksilla, eli yksi voitto, yksi häviö ja yksi tasuri. Oli huippua. Nyt sitten onkin haaveena, että jos meidät otettaisiin johonkin sarjaan pelaamaan täksi kaudeksi. Meidän joukkue on paras, ikähaarukka on -98-95. Ja kaikki tulee keskenään toimeen. Oon tutustunut siellä paremmin pariin tyttöön ja voi herranjestas että he ovat aivan ihania! Terve vaa starwars jos luet tätä ;--) 
jääkiekko

xoxo, Annu 

ps. Anteeks, kuvat on vähä erikokoisia, kun en jaksanut rueta muokkaamaan kaikista samankokoisia!

2 kommenttia:

  1. Monenlaisia lajeja olet harrastanut :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah juu onha sitä tullu kokeiltua vähä erilaisia :)

      Poista

Kirjoitathan palautetta asiallisesti! :----)